احلى صبايا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طاجن بطاطس باللحم

اذهب الى الأسفل

طاجن بطاطس باللحم Empty طاجن بطاطس باللحم

مُساهمة من طرف سفير الحب 2008 الإثنين سبتمبر 15, 2008 3:59 pm

طاجن بطاطس باللحم

المقادير
½ كيلو لحمة كندوز مقطعة قطع كبيرة
½ كيلو بطاطس
كوب ونصف من عصير الطماطم
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
بصلة كبيرة او 2 بصلة متوسطة تقطع شرائح
توابل (ملح ، فلفل ‘ بهارات ، قرفة)
مكعب مرقة دجاج

الطريقة
يسلق اللحم نصف سلق (طبعا هانضيف لماء السلق بصلة صغيرة وحبهان ومستكة وورق لاورا وفلفل اسود )
وبعد كده نرفع اللحمة من ماء السلق ونصفى المرقة (طبعا علشان الحبهان وورق اللاورا ) ونحتفظ بها
تقشر البطاطس وتقطع شرائح متوسطة ( غير سميكة وغير رقيقة )
ندعك شرائح البصل بالتوابل جيدا ونخلطهم بالبطاطس
نحضر طاجن كما هو مبين بالصورة (لازم طاجن يابنات لأن الطعم بيختلف اذا سويتيه فى صينية )
نضع طبقة من البطاطس فى قاع الطاجن (نصف الكمية) ثم نرص قطع اللحمة المسلوقة (نصف سلق) ثم نضع باقى كمية البطاطس
نضيف عصير وصلصة الطاطم مع 2 كوب مرقة اللحم الى الطاجن
نضع الطاجن فى فرن متوسط الحرارة مع تغطية الطاجن بورق الومنيوم
من وقت لأخر ضيفى للبطاطس القليل من المرقة حتى يتم النضج
ثم ارفعى الغطاء واتركى البطاطس تحت الشواية حتى يحمر الوجه
سفير الحب 2008
سفير الحب 2008

ذكر عدد الرسائل : 222
العمر : 34
العمل/الترفيه : مصمم أعلانات
تاريخ التسجيل : 26/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى